Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Stackars Andy Hardy! (Judge Hardy and Son, 1939)

En av de bättre Andy Hardy-filmerna; Andy har som vanligt problem med pengar och flickor men den här gången får han en tankeställare när hans mamma blir sjuk. Samtidigt måste domare Hardy rädda ett utländskt gammalt par som håller på att förlora sitt hus och som förlorat relationen till sin vuxna dotter. Har ett par genuint roliga scener men är också ovanligt allvarsam och melodramatisk. Seriens hovregissör George B. Seitz har dock inte medlen för att göra filmen speciellt oförutsägbar – det är överlag en tråkig återgång till rutinerna efter föregångaren Andy Hardy får vårkänslor, som regisserades av W.S. Van Dyke och var riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *