Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Andy Hardy får vårkänslor (Andy Hardy Gets Spring Fever, 1939)

Den sjunde Andy Hardy-filmen är överraskande stark, förmodligen på grund av nytt blod från Gäckande skuggan-regissören W.S. Van Dyke. Till skillnad från de föregående filmerna avviker denna från standardrutinerna och fokuserar på det personliga – Andy blir kär i sin nya dramalärare (Helen Gilbert) vilket leder till en blygsam men finkänslig romantisk berättelse där Mickey Rooney är riktigt bra som en brådmogen yngling som plågas av sina känslor och vill mer än han kan. Det märks verkligen att man ansträngt sig för att filmen ska fungera på en emotionell nivå och det är precis vad den gör; dessutom är kameraarbetet lite mer kreativt och den ointressanta sidointrigen om domare Hardys problem med sina aluminiumaffärer tonas förståndigt nog ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *