Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

The Killer (2023)

Snygg men i grunden svag dussinthriller om lönnmördare (Michael Fassbender) som missar en måltavla, utsätts för hämnd av arbetsgivarna och sedan ger sig ut för hämnd-på-hämnden. Denna rutinstory ligger till grund för exakt den film man tror ska bli av när David Fincher gör en film som får Netflixpremiär, och det hade räckt gott och väl som kött-och-potatis-underhållning hade det inte varit för Fassbenders skrattretande misantropiska berättarröst. Tanken är att huvudpersonen har svårt att leva upp till sin gymnasiala pseudonihilism men manuset (av Finchers parhäst Andrew Kevin Walker) övertygar en aldrig om att filmen är ute efter något annat än orgasmiska, självutplånande hävdanden ner i en bekvämt avgränsad avgrund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *