Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Expend4bles (2023)

Det märks inte att det gått nästan tio år sedan sist, det märks inte att Stallone nästan inte är med längre, det märks inte att det hela känns som en direkt-på-video-uppföljare med ännu mindre budget än förut. Det är tur att den här filmserien redan från början var så sunkig och b-filmslunkig, för annars hade man brytt sig om att denna film knappt gör något väsen av sig (trots digitalt renderat buller och bång och CGI-blod som taget ur PC-klassikern ”Doom”). En så kallad ”story” går ut på att Jason Statham går solo på jakt efter sedvanliga skurkar; större delen av filmen mynnar ut på ett hangarfartyg som stundtals gör att det känns som en filmatisering av ett gammalt plattformsspel typ ”Battletoads”. De hade inte råd med kändisarna denna gång, men Megan Fox och 50 Cent är nya i besättningen och de är ju onekligen avdankade förbrukningsvaror de också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *