Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Andy Hardy i vilda västern (Out West with the Hardys, 1938)

Domare Hardy måste åka västerut för att hjälpa två gamla vänner att behålla sin ranch; på vischan måste Andy lära sig lite ödmjukhet efter att ha blivit alltför kaxig på sistone (sånt som händer när man är för bra på basket, tydligen) medan storasystern nästan gifter sig med en tjommig cowboy (det visar sig att hemmafrulivet är svårt). Virginia Weidler är filmens ljuspunkt som tjatig ”pojkflicka” – i övrigt är somliga av rutinerna här så arkaiska att filmen på sitt sätt är sevärd; se upp för Andys jubel över en vräkt urinvånare, pamfletten om att män måste framstå i bästa dagern även när kvinnorna är bättre eller deus-ex-telefon-slutet (se även Att angöra en brygga!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *