Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

The Lady of the Dugout (1918)

Lite udda stumfilmswestern med Al Jennings, en verklig bandit som vände blad, blev kristen och försökte sig på en filmkarriär. Här återberättar han en anekdot om hur han och hans bror fastnar ute i ödemarkerna och träffar en kvinna som plågas av sin tyranniske make. Intrigen är rätt lealös, men det våldsamma förhållandet är ganska trovärdigt skildrat, och de autentiska miljöerna ger filmen en ovanligt avskalad och rå känsla. Det vore starkt att kalla filmen realistisk, men i jämförelse med andra westernfilmer nu och då är denna tämligen naturalistisk. Också omnämnd av Martin Scorsese som en av inspirationskällorna till Killers of the Flower Moon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *