Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Monster (2003)

Rå, verklighetsbaserad berättelse om medelålders, lösdrivande, prostituerad kvinna (Charlize Theron) som börjar ha ihjäl män. Den indirekta huvudpersonen är emellertid en ung kvinna (Christina Ricci) som hon inleder ett förhållande med. Denna olidliga kärlekshistoria är fascinerande, inte minst för hur övertygande den är, och den bygger upp en psykosocial underdog-desperation som bara blir mer och mer drabbande. Theron fick en Oscar för den uppmärksammade huvudrollen, där hon agerar under rejält osmickrande make-up. Trots filmens snaskvärde förblir det först och främst en stark melodram som fint balanserar otäckheter med medmänsklighet. Jenkins regi- och manusdebut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *