Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Peter Pan (2003)

Tjusig och påkostad tagning av Barries klassiker om tre Londonbarn som får följa med pojken som aldrig växer upp till Aldriglandet, där de måste undkomma den hämnande kapten Krok (Jason Isaacs). Trots den grälla 2000-talsestetiken är det en trogen och egentligen rätt grundad filmatisering. Problemet med filmen är att den inte ger en något mer än vad som redan bjudits från tidigare Panfilmer (särskilt inte Disneyfilmen från 1953) och i marginalerna, där något intressant borde hända, anas tydliga begränsningar; det blir till syvende och sist en rätt burkig och opersonlig film, som hade mått bra av roligare regi och (faktiskt) lite mer övertygande barnskådespelare. Som matiné är det hela emmellertid acceptabelt, och filmen har en liten skara beundrare. Saffron Burrows, som är berättarrösten, spelade i själva verket den vuxna Wendy och var med i en epilog som klipptes bort – att man inte lyckades landa den slutklämmen säger ändå en del om filmens tillkortakommanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *