Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Beyond Tomorrow (1940)

Ganska ofokuserad snyftare som börjar fantastiskt: Tre stenrika men ensamma äldre män med olika temperament slår i juletid vad om att de kommer få gäster om de slänger iväg sina plånböcker på gatan. Det hela leder till romans mellan ynglingarna Richard Carlson och Jean Parker. Sedan följer en udda twist, där de tre männen blir spöken, medan filmen mynnar ut i en mer tidstypisk musikalliknande melodram om Carlsons villovägar som framgångsrik crooner. Filmen är välspelad och intressant, särskilt med tanke på sina olika troper, men ingenting som händer i filmen kommer i närheten av den sentimentala styrkan i den första akten. Med Harry Carey, C. Aubrey Smith och Charles Winninger som de tre männen och Maria Ouspenskaya som deras ömkliga, ryska husa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *