Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Five Star Final (1931)

Fortfarande uppseendeväckande samhällsdrama om en skrupelfri skvallertidning som publicerar råa, skandalösa nyheter. När tidningen avslöjar att en harmlös, medelålders kvinna i ett tidigare liv vådaskjutit sin make hamnar hon i en kris samtidigt som hennes dotter ska gifta sig. Edward G. Robinson är den avtrubbade tidningsredaktören som sakta men säkert inser att han är en människa gentemot de samvetslösa tidningsägarna. Bortsett från lite tidstypiskt trubbig gestaltning, inklusive stark övertydlighet, är detta en lysande film som sätter fingret på social skam, rovkapitalism och människors behov av värdighet. Robinson gör en av sina mest underskattade roller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *