Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Förbannelsen fortsätter – The Grudge II (Ju-on 2, 2003)

Ganska ospektakulär uppföljare till den innovativa skräckfilmen Ju-on som pusslade ihop olika berättelser kring en och samma hemsökelse – eller ”förbannelse”, rättare sagt. Denna film cirkulerar kring en TV-inspelning som tar plats i det hemsökta huset samt hur det påverkar de inblandade i teamet… högst negativt, kan tilläggas. En del huga för pengarna finns absolut kvar, men intrigen är betydligt mindre påhittig här; seriens skapare Takashi Shimizu verkar stundtals trolla med knäna som om han har helt slut på idéer och framför allt saknas nyanserna och vemodet som gjorde den första filmen till en klass för sig. Denna är helt OK för att vara vad den är, men knappast spektakulär. Shimizu följde denna med den amerikanska nyinspelningen The Grudge.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *