Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Hämnd från andra sidan (Deadly Blessing, 1981)

Rätt trög religiös rysare av Wes Craven, gjord i en knaper mellanperiod. Handlar om modern ung kvinna (Maren Jensen) som bosatt sig på landet och nu får problem med omgivningen, särskilt den religiösa kulten (styrd av Ernest Borgnine) som ser henne som ”incubus” och tycks vara allmänt mordiskt lagda.

Craven växte själv upp i ett strikt religiös hem, varför den här filmen har något personligt och sympatiskt över sig. Den potentiella storyn försvinner tyvärr i ett överjäst hantverk där bra stämningsbyggen hela tiden går över i malande tomgångstagningar. Ju längre filmen går desto grötigare blir själva mysteriet och trots mycket melodrama leder inte karaktärstrådarna någonstans. Borgnine är bra som den rödögde sektledaren, men man önskar att någon hällt lite hembränt i tanken på den här filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *