Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

The Lost City (2022)

Rutinmässig och ganska slarvigt gjord historia – en oblyg omstuvning av Robert Zemeckis Den vilda jakten på stenen – om deprimerad romanceförfattare (Sandra Bullock) som kidnappas av mogul (Daniel Radcliffe) som vill hitta en mytomspunnen skatt på en avlägsen ö. Tatum spelar den klent begåvade fotomodellen som poserar på hennes omslag och som tappert kommer till bristfällig undsättning.

Filmens långsökta uppbyggnad är så svag och godtycklig att man saknar Djungel-George, och filmskaparna lever direkt farligt när de tror de kan komma undan med att slänga in Brad Pitt som macho överlevnadshjälte och sedan rycka honom ut ur filmen. Skådespelarna är emellertid väldigt rutinerade på sånt här och ger filmen en del oförtjänt pigg energi. Men filmen är bara för slöast tänkbara söndagar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *