West i västern (My Little Chickadee, 1940)

Det enda samarbetet mellan WC Fields och Mae West, 1930- och 40-talets kanske mest kontroversiella komiska filmpersonligheter; han var ett misantropiskt fyllo, hon en bordell på två ben – folk tog sig för kinden. Filmen utspelar sig i liten västernby där West har ihop det med en Zorro-liknande vigilant (som ser ut som en BDSM-slav) medan Field osannolikt nog blir sheriff. Gott om roliga repliker finns här, men det hela är rätt småputtrande; att filmen blev något av en besvikelse kan ha att göra med att duon inte ska ha tyckt om varandra speciellt mycket, samt att West vid det här laget var hårt pressad av censorer och diverse moraliska väktare, som ogillade repliker som ”when you have nothing to do and a lot of time to do it, come on up!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *