Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Sju syndare (Seven Sinners, 1940)

Tunn men marginellt minnesvärd fluffkomedi som utspelar sig på ö i Stilla havet. Marlene Dietrich spelar skandalös nattklubbssångerska (nähä?) som blivit deporterad från nästan alla öar hon satt sin fot på – nu försöker hon att inte ställa till alltför mycket uppståndelse på krogen (namne med filmens titel) medan flottans stolta löjtnant (John Wayne) uppvaktar henne. Men såklart innehåller filmen åtminstone två överdådiga barslagsmål! Lustiga skådespelare bär upp stjärnorna; jag ser ingen självklar logik mellan Dietrich och Wayne, men de gillade tydligen varandra och var med i fler filmer tillsammans. Det här är verkligen ingen höjdpunkt i någons karriär men det är OK tidsfördriv från sin tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *