Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Sartana kommer – sälj pistolen, köp en kista! (C’è Sartana… vendi la pistola e comprati la bara!, 1970)

Den tredje Sartana-filmen, men den sista som spelades in rent kronologiskt, har George Hilton i rollen som Clint Eastwood-ripoffen Sartana. Totalt nonsens, där Vår Man bevittnar rånet av en gulddiligens och spelar alla parter mot varandra i diverse falskspel som blir mer och mer obegripliga och absurda. Varannan scen går ut på att Sartana, till synes obeväpnad, står mot väggen hotad av fyra revolvermän. Hur ska han klara sig? Inte så svårt när man kan kasta en kniv på ett gevär och träffa avtryckaren! Det här är en väldigt fjantig, men hyggligt underhållande film. Om man orkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *