Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Gold (2022)

Man har kastat mycket skit i ansiktet på Zac Efron i den här filmen, som utspelar sig i någon odefinierad postapokalyps där han blir lämnad ensam ute i öknen för att vakta en gigantisk guldsten. En förutsägbar och ogenomtänkt överlevnadsskildring följer – filmen spelar på idén om girighetens galenskap, men Efrons problem är strikt fysiska, och hans överlevnadsförmågor hänger inte ihop med det korkade offer han blir. Visuellt är filmen OK och därför sebar ett tag (såklart är den australiensisk) men ju längre den pågår desto mer svajig blir den och när den inte har något att säga slänger den in töntig gymnasial existentialism istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *