Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Scream VI (2023)

Oväntat kul uppföljare som utspelar sig i New York; överlevarna från förra filmen försöker leva sina liv i stora äpplet, men någon har andra planer. Denna riktigt fiffiga uppföljare tar ett stort steg från sina föregångare och lyckas nästan uppfinna hjulet på nytt; manuset påminner om Kevin Williamsons glansdagar, med mer utrymme och närhet åt karaktärerna. Miljöombytet, liksom metakommentarerna om film på 2020-talet, inte bara fungerar utan ger lite nya infallsvinklar och perspektiv åt hela konceptet. Tempot är högre än i några av de tidigare filmerna och det mesta är riktigt tajt regisserat. I grund och botten är det inte mer än en underhållande film av sitt slag, men för att vara del 6 i någon serie (särskilt en som flera gånger försökt ta slut på allvar) så är detta är en övertygande, kaxig uppstickare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *