Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Knock at the Cabin (2023)

Fyra främlingar knackar på en stuga i skogen där ett gaypar och deras adoptivdotter semestrar. De belägrar stugan och frihetsberövar männen men vill egentligen bara ”prata” om Det Stora Valet de har att göra – annars går världen under…! En ovanligt stringent och allvarlig film för att vara Shyamalan; han saboterar första aktens etableringar med sina typiska akilleshälar, men när filmen kommer igång blir den en mer och mer engagerande enrummare som mest av allt handlar om klassiska, filosofiska frågor om etik och moral. Starkt tonarbete, med mycket engagemang från Dave Bautista, i ett hypnotiserat framträdande som främlingarnas ledare, och Ben Aldrigde, den mer offensiva av de två männen, som berer sig som om han är fast i en Shyamalanfilm och hatar det. Inte en av regissörens allra bästa, men en av hans mest komplicerade och intressanta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *