Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Tidens melodi (Rhythm on the River, 1940)

Ännu en oinspirerad musikal från 1940. Den här borde inte vara så tråkig, med tanke på dess väl valda skådespelare, ett par bra låtar och en historia som delvis krediteras Billy Wilder. Bing Crosby och Mary Martin inser att de båda spökskriver musik för den obegåvade låtskrivaren Basil Rathbone, som i verkligheten bara har skrivit en hit. Rathbone är tänkt att vara en antagonist, men framstår som för tam, och man köper honom aldrig som en croonermaestro. Det är inte mycket som händer mellan Crosby och Martin heller, när de slår sina huvuden ihop i ett tunt försök till konflikt. Intrigen har något billigt över sig, som om vi bara tittar på fyra personer; Crosby och Rathbone har avlägsna blickar, som om de inte trivs, och som åskådare önskar man också mer. Den svenska titeln mer än troligt en passning till Swing it, magistern som hade premiär samma år (denna gick upp på svenska biografer 1941. Ett tydligt tecken på hur stor den filmen var när det begav sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *