Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Swing it, fröken! (1956)

Frustrerande slak, sedelärande 50-talsfilm som cirkulerar kring en yngling som hellre spelar trumpet än pluggar tyska. Ska nya läraren (Alice Babs) få honom på bättre tankar och samtidigt övertala den inskränkta lärarkåren om att hoppet inte är ute om honom? Filmen gör anspelningar på Babs genombrottsfilm Swing it, magistern men tål inga jämförelser – detta är en långdragen, pretentiös melodram, tam i jämförelse med i princip alla andra filmer i samma stuk och full av osympatiska karaktärer som plötsligt byter personlighet när det passar manuset. Stig Olins personregi skevar, till och med Babs framträdande känns mekaniskt, trots OK sånger (bland annat en om spaghetti). Debutroller för Gunilla Schollin, Björn Gustafson och en sextonårig Gösta Ekman som spelar ett slemmigt litet rötägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *