Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Looker (1981)

Michael Crichtons mest mekaniska film börjar rätt skoj men blir snart en komiskt långdragen och meningslös historia. En totalt uttråkad Albert Finney spelar plastikkirurg för flådiga modeller som upptäcker att hans patienter dör på mystiska sätt. Det hela har att göra med ett företag som skapar digitala skådespelare genom artificiell intelligens, men det amatörmässiga manuset kommer bokstavligt talat inte fram till någon lösning på mysteriet. Istället tassar Finney omkring och jagas av muschiga män med ett av filmhistoriens mer udda vapen – ett gevär som kan förstelna folk… oklart hur länge, faktiskt är det mesta oklart i den här filmen. Irriterande nog finns det gott om uppslag för en intressant film här, men det blir minst sagt platt sci fi-sufflé av alltihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *