Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Med obeväpnat öga (The Public Eye, 1992)

Attraktiv men otillfredsställande film som utspelar sig 1942 i New York och handlar om skrupelfri fotograf (Joe Pesci) som tar bilder ingen annan vill, vågar eller ids se på. Ett av hans foton visar sig innehålla känsliga uppgifter och snart är han indragen i ett maffiakrig med polis och FBI hack i häl. Barbara Hershey spelar eventuell femme fatale som äger en nattklubb och som han också får ihop det med. Massor av bra idéer i denna film: Tidstrogen atmosfär, imponerande dekor och kulturell detaljrikedom (huvudpersonen är delvis byggd på verkliga figurer, inte minst Arthur ”Weegee” Fellig, vars fotografier kan ses i filmen) och en fin möjlighet för Pesci att ha en huvudroll. Tyvärr lider filmen av klen regi och ett utdraget manus som aldrig riktigt accelererar; filmen ger en ingenting värt att riktigt minnas efteråt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *