Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Vårparaden (Spring Parade, 1940)

Man bör köpa den här filmen i första scenen, eller inte alls. Rakt upp och ner ser vi lantisjäntan Deanna Durbin komma gåendes på en landsväg med en get hon ska sälja, medan hon sjunger en trallig sång som heter ”It’s foolish but it’s fun!” där hon bland annat erkänner att hon inte har något mot att drabbas av dödliga baciller eller bli bränd av humlor. I want to be a cuckoo too, it’s cuckoo but it’s fun!

Så, ja. Detta är en härligt fjompig fluffmusikal med den karismatiska Durbin som efterhand hamnar i Wien, på jakt efter drömprinsen hon är säker på ska finnas där (eftersom hon fått ett udda löfte i stjärnorna från en spågubbe). Intrigen som följer är lövtunn men det finns gott om valsmusik, snurrande klänningar och bra skådespelare (inte minst S.Z Sakall som den polske bagaren som Durbin får bo hos). En lyxig bagatell, men ja… ”dum men kul” som sången går

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *