Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

One Shot (2021)

Detta är en riktigt välgjord diamant i kolgruvan – en stridsfilm där Scott Adkins och kompani landar på Guantanamoliknande ö för att eskortera en eventuell terrorist till Washington. Ön intas tyvärr av flera dussin terrorister och resten av filmen är en kamp för överlevnad. Filmad i en tagning (är tanken, det är minst två) vilket gör att alla ens fördomar om förutsägbara b-filmer blir irrelevanta. Med dussintals skådespelare, explosioner och eldstrider, närkamper och ett konstant upphaussat tempo måste man säga att filmen (oavsett vilka nödlösningar som kan tänkas finnas i den) är riktigt imponerande bara som ren teknisk skapelse. Vill man ha ren action är detta en gömd pärla; andra är kanske mindre imponerade men riktiga filmnördar kan nog också ta en titt; på många sätt är denna film mer imponerande än en påkostad prestigeprodukt som 1917. Det är inte ofta numera som jag inför en ny actionfilm rent ut sagt säger ”Wow!” till det jag tittar på, men när bomber går av och stuntmen fattar eld och det hela fortfarande flyter på i en och samma rörelse, då bör man redan ha glömt allt vad karaktärsdjup eller storyarker heter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *