Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Hit Parade of 1941 (1941)

Ganska tafflig lågbudgetmusikal från Republic – en sorts fristående uppföljare till The Hit Parade från 1937 – om en radio- och TV-station som måste blidka sin sponsor, en rik pompös tant som tvingar på dem hennes tondöva dotter som stjärna. Ensemblen är OK, men låtarna rätt bleka och dialogen tramsig; allt för att överkomma den torftiga budgeten och den totala bristen på story. Steppande Ann Millers dansnummer är höjdpunkten; hon spelar den tondöva dottern, som kan dansa bättre än hon kan sjunga. Långt senare spelade Miller tant Ruth i Mulholland Drive, och då verkade hon modellera sitt framträdande efter Mary Boland, som spelar den pompösa tanten. Ett par skådisar är roliga, för den delen; Patsy Kelly (väldigt syrlig yankeeböna), Phil Silvers (igenkännbar) och Hugh Herbert (som går runt och väser och visslar). Men kärleksparet Kenny Baker och Frances Langford är inte mycket att ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *