Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Q-Planen (Q Planes, 1939)

Underhållande spionhistoria som i själva verket är ett lyckat försök av britterna att göra screwballkomedi. Scotland Yard-inspektören Laurence Olivier är den enda som förstår att diverse flygplansolyckor inom försvarsmakten inte är en slump – spåren leder till skurkaktiga spioner med mystiskt strålvapen! Poängen är hursomhelst journalisten Valerie Hobson, som han käbblar med; kärlek börjar alltid med bråk, men inte för majoren Ralph Richardson som stjäl mycket i en kul, sardonisk biroll. Lättsam men välskriven och gediget framförd av skådespelarna; filmen har något elegant över sig, vilket gör den ganska ovanlig för att vara en sådan här brittisk gammal filmskorv från krigseran.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *