Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Bulletproof Monk (2003)

Seann William Scott spelar en man som heter Kar.

Detta ska bero på något slags kinesiskt arv. Men liksom… hur ska man inte kalla den här filmen för Dude where’s my Kar?

Frågar gör väl den skottsäkra munken själv, spelad av en av de största skådespelarna genom tiderna, Chow Yun-Fat. Uppenbarligen kan han bära vad som helst, inklusive detta snabbmatsäventyr från (väldigt mycket från) 2003. Den försöker sälja oss Sean William Scott som hjälte. Jag antar att han i ett alternativt universum kan vara en actionhjälte vid det här laget. Han borde ge ögonbrynen en vila när han ser orolig ut, men annars vet jag inte… antar att jag har sett värre?

Filmen inleds med en fruktansvärd prolog som utspelar sig i 1940-talets Tibet. Den gör sedan en 180 och introducerar ficktjuven Scott i New Yorks tunnelbana. Han hamnar i någon slags psuedo-Warriors-lya under en t-banestation där ett cockneyarsle vid namn Mr Funktastic (!!) driver sin liga av extraordinära ficktjuvar. Vi presenteras för ett helt galleri av fåniga ligister och bad boys – det skriker xXx och 2 Fast 2 Furious och guilty pleasure-mätaren går upp avsevärt.

Kriminellt nog går filmen aldrig tillbaka till dessa karaktärer!

Resten är ett undermåligt äventyr av sin tid och sitt slag. Man kan se att filmen spelades in på samma kanadensiska platser som The Tuxedo. Faktum är att jag vill säga att skurkens underjordiska lya mot slutet är exakt samma scen som de använde för skurkens lya mot slutet i den filmen. Bulletproof Monk är inte lika dålig som The Tuxedo, men jag tänker inte säga något mer positivt om den än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *