Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Boiling Point (1993)

Den här filmen är så tråkig att dess produktionshistoria är lite av en räddning. Från början kallades den Money Men och var en b-film om en bedragare (Dennis Hopper) som måste hosta upp 50 000 dollar medan han försöker få sin ex-fru att falla för honom igen. Det är ”the schmuck with a heart of gold” med Dennis Hopper som fortfarande ser ut som Koopa (jag gissar att Super Mario Bros spelades in samtidigt) medan han desperat försöker vinna tillbaka en kvinna som har tappat tron på honom.

Warner Bros sade emellertid: Nä, vi gör detta till en Wesley Snipes-film istället!

Så Snipes är snut, typ, och Hopper är fortfarande en skuldsatt lurendrejare, men filmen är helt ointressant och saknar helt kärna. James B. Harris regisserade och skrev manus; han var gammal i gemet, bland annat som producent tillsammans med Stanley Kubrick, och intrigen påminner om det man kunde se i någon luspank dussinprogrammerare från 1940-talet. Frågan är alltså hur bra detta hade kunnat bli till att börja med. Attraktiva miljöer, ska sägas, och bra skådespelare, men minst sagt puttrande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *