Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993)

Lever fortfarande inte upp till förväntningarna som väcktes av dess officiella stickersalbum. Den var en vacker sak! Och den berättade en mycket konstigare historia. Det var inte lätt att se detta på bio som sjuåring när man hade ett helt samhälle mot sig. Farbror Staten gillade inte ninjasköldpaddor. Följande är anteckningar från Svenska Filminstitutets arkiv:

Akt 2A: Sparkar mot huvud, 4 m utgår. Akt 2B: Sparkar mot huvud, 3 m utgår. Akt 2C: Strid, slag och sparkar, 20 m kortas. Akt 4A: Sparkar mot huvud, 10 m utgår. Akt 4B: Sparkar mot huvud, 2 m utgår. Akt 4C: Sparkar mot huvud, 3 m utgår. Akt 5A: Sparkar mot huvud, 2 m utgår. Akt 5B: Sparkar mot huvud, 3 m utgår.

Det blev allt som allt nästan två hela minuter av ”sparkar mot huvud” att censurera. Detta, märk väl, för att säkerställa att den fick en elvaårsgräns! Filmen från 1990 var barnförbjuden. Turtles var bara för vuxna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *