Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Sidekicks (1992)

Chuck Norris bud mot Siste actionhjälten (dess världspremiär var i Tyskland sent 1992, men det här är praktiskt taget en film från 1993) var denna älskvärda Karate Kid-klon med Jonathan Brandis, som dog ung och/men kunde ha blivit en stor stjärna, som spelade en utstött unge som har osannolika dagdrömmar där han räddar granntjejen tillsammans med Chucky. Han börjar träna karate med Mako och gissa vem som dyker upp när det är dags att gå upp mot omöjliga odds i en sista turnering?

Sidekicks sågades av kritiker och har inte haft turen att bli kult. Tja, kalla mig sidosparkad men jag tycker att det är en ganska söt liten film. Sättet den går all-in med drömscenarierna förvandlar det till något av en antologifilm och vad mig beträffar tycker jag Brandis har rätt bra sting i blicken. Vi talar självklart om magra nöjen här, men kom igen. Det är en gullig film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *