Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Wicked City (Yôjû toshi, 1987)

Slickad noir-anime om en framtidsvärld där demoner och människor lever sida vid sida. Serietidningsartad story om snutar, en människa och en demon, som hamnar i mitten av en komplott. Snygg men ytlig och större delen av intrigen går ut på att ge utrymme för en massa misogyn porr. Det mest intressanta med filmen är faktiskt hur kvinnofientlig den är. Det är en historia berättad ur en synvinkel där det förutsätts att kvinnor måste kolonialiseras. Att prata om den här filmen utan att nämna misogynin är som att prata om Nationens födelse utan att prata om dess rasism. Precis som i Griffiths film föreslår den korkade storyn och den överskattade estetiken den underliggande intellektuella impotensen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *