Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

The Midnight Swim (2014)

Detta är en säregen liten found footage-indiepryl, genuint personlig och oförutsägbar, om tre systrar som återvänder till sitt barndomshem efter att deras mor drunknat i den stora sjön intill huset. Trion har vissa olösta konflikter och en av dem gör en dokumentärfilm, medan konstiga saker börjar hända. Det vore dock förrädiskt att kalla detta en skräckfilm, vilket den lanserats som; egentligen är det en psykologisk mumblecorefilm med mycket dunkla och kryptiska fantasyaspekter. Allting landar inte exakt där det ska, men filmen har en väldigt speciell, melankolisk stämning med många fina infall och utspel samt en underliggande konflikt mellan tragiska, psykologiska verkligheter och livsbejakande, new age-tingeltangliga fantasier. Se den gärna när du känner dig extra sårbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *