Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Agentskolan (Feds, 1988)

Feds är inte ett plagiat på Polisskolan, men den är uppenbarligen inspirerad av de filmernas framgångar. Inte för att Polisskolan var bra, men Feds får en verkligen att längta efter att se någon skita i en hatt. Det här är nämligen torra grejer.

Rebecca DeMornay spelar en marinsoldat som får chansen att träna för FBI, allt för att fylla kvoten (uppenbarligen finns det inga begåvade kvinnor som söker till FBI?) Tanken är att hon är hetsig och praktisk medan hennes rumskamrat (Mary Gross) är en neurotisk nörd. OK! Var är skämten?

Nej. Av någon anledning känner filmen aldrig något behov av att leverera mycket av någonting i form av humor. Det finns heller ingen spänning i filmen då vi aldrig lämnar träningsstadiet. Alla verkar veta att de är i ett antiklimax; DeMornay gör en halvhjärtad Steve Guttenberg-imitation och Mary Gross håller sig inom gränserna för en SNL-skit. Det är bättre än de flesta Polisskolan-filmerna, OK, men är det verkligen ribban?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *