Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Sista varningen (The Last Warning, 1928)

Paul Lenis sista film; en utveckling av den extremt populära En fasansfull natt (1927) med diverse figurer i ett läskigt gammalt hus, fångade i ett mysterium och omringade av spännande effekter och kamerarörelser. Premissen denna gång är att en skådespelare mystiskt dör under en Broadwayföreställning och teatern stängs ner – fem år senare beslutar sig Montagu Love för att lösa mysteriet genom att sätta upp pjäsen igen, med den kvarvarande ensemblen, inklusive det mystiska dödsfallet. Naturligtvis börjar snart mystiska saker hända… prima mysrys, även om man kan förstå dåtidens kritiker som tyckte att storyn var lite osammanhängande. Old Dark House-genren var ganska nött här, och intrigen känns emellanåt utdragen, men det går verkligen inte att klaga på stämningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *