Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Tre män och en liten tjej (3 Men and a Little Lady, 1990)

”Tre män 2” retar en med en fantastisk uppföljare som aldrig blir verklighet, när mamma Nancy Travis börjar undra om det är bra/praktiskt för hennes lilla flicka att leva med tre pappor och vice versa. Filmen lägger ut den här premissen så bra! Vi tror att det kommer att bli ett ”välj ditt eget äventyr”-scenario av blygsamt själssökande huvudpersoner; vi har fyra karaktärer vars tillvaro hotas på varsitt håll. Tanken slog mig att den här serien hade kunnat pågå i oändlighet, som Michael Apteds Up-serie. Vad hände med Tre men och en liten tonårstjej…? Hm…

Hursomhelst!

Nancy Travis åker till England istället, och våra män måste följa efter för att förhindra bröllopet mellan henne och en uppenbart lömsk teaterregissör; han ser ut som alla dåliga dejter Elaine hade i ”Seinfeld” ihoprullad till en. Fokuset hamnar också helt på Tom Selleck, medan Guttenberg och Danson måste agera wingmen. Detta hade kunnat vara vilken film som helst och den blir tyvärr bara mer forcerad och menlös ju mer den pågår. Ett slöseri på premissens potential och alla inblandades charm.

Jag är lite överraskad över att jag bryr mig så mycket som jag gör om den här filmen, men jag kan inte hjälpa det. Jag tjurar till och med över den tråksvenska titeln, som naturligtvis skiter fullständigt i att kalla filmen ”Tre män och en liten dam”. Vi kan ju alla se att hon är typ sex år, då är man ju inte vuxen! Så, barn, tjej. *stämpel*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *