Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

The Temp (1993)

En irriterande tunn yuppiethriller från 90-talet. Utspelar sig i den tyvärr helt ointressanta världen av PR-affärsmän och vill få oss att tycka om en businesshaj (Timothy Hutton) genom att inbilla sig att han är en trogen man åt fru, trots att de är separerade eftersom han jobbar för mycket. Pitchen går ut på att han för ”mördande konkurrens” av sin nya sekreterarvikarie (Lara Flynn Boyle) samtidigt som diverse olyckor och dödsfall sker omkring honom/henne/gissa-vem-som-har-ihjäl-folk. Av någon anledning lägger den här tjatiga filmen krokben för sig själv hela tiden – efter att premissen klargjorts kommer bara en radda röriga och tjatiga omständigheter, pepprat med ett par absurda mord; filmen kommer ingenstans, och inte blir det nuppa av heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *