Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Hexina (Hexed, 1993)

Den här komedin är inte lika undermålig som de flesta ”så dålig att den är bra”-komedier, men den är så dålig att den är bra ändå. Allt handlar om komisk timing. Hexed – som handlar om en deppig hotellreceptionist som lurar till sig en dejt med en fotomodell som visar sig vara ett mordiskt psykfall – har en del potential. Men när punchlines i visuella gags kommer för sent, eller när skämtsamma övergångsklipp är helt långsökta, och karaktärer börjar hetsa upp sig över saker som bara de verkar ha förståelse för, så stirrar man bara på avgrunden som stirrar tillbaka. Man vill skratta, inte för att filmen fungerar utan på grund av motsatsen. Det är tystnaden som uppstår när man inte är säker på vad man tittar på men filmen verkar tycka att allt är solklart.

Lärdomen: Att göra film är svårt. Att försöka vara rolig kan snabbt bli en övning i klumpighet. Jag hade roligt när jag såg den här filmen, jag kan inte förneka det, men bara för att jag skrattade… jag vill inte säga åt den, men absolut inte med den. Liksom vid sidan av den, som om jag höll mig nära den närmaste utgången under ett hemskt tal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *