Sneakers (1992)


Riktigt schwungig heistfilm där Robert Redford spelar gammal datahacker som leder ett gäng säkerhetsexperter, alla avhoppare eller misfits på sina egna sätt, som får i uppdrag från myndigheten att stjäla en kodbrytare från ett mystiskt geni. Den långsökta storyn är inte bättre än den behöver vara, dock; detta är en film att se för att tillfredsställa nerven som längtar efter att se folk jobba på film – samt, förstås, ett kalas till rollista: Redford, Dan Aykroyd, Ben Kingsley, Mary McDonnell, River Phoenix, Sidney Poitier, David Strathairn, James Earl Jones och (en av de mest underskattade karaktärsskådespelarna någonsin) Stephen Tobolowsky. Lika välgjort som kravlöst underhållande, en bortglömd pärla som lyckas vara lättviktig på ett härligt sätt; sublim, livlig musik av James Horner är pricken över iet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *