Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Army of the Dead (2021)


Det har alltid stått klart att Zack Snyder är besatt av fantasi (eftersom han inte har någon) och tanken på att ha något att säga (eftersom han inte har något att säga) men i Army of the Dead tycker jag nästan synd om honom. Det är ett riktigt bottennapp om färglösa figurer som måste in i Las Vegas, en karantänzon full av zombier efter den där ständiga apokalypsen, för att bryta sig in i ett kassaskåp åt mystisk affärsman. Spring- och skjut-storyn är ett billigt hopkok av Aliens och Flykten från New York, dialogen och regin är usel och till skillnad från Snyders tidigare filmer så är denna plåtad som en sunkig direkt-till-video-film, och den försöker inte ens ha någon tematisk röd tråd, trots tafatta kommentarer om allt från Joseph Campbell till Donald Trump. Det hela är minst sagt trögt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *