Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Tills solen går upp (2021)


Micke Persbrandt hittar en ”bok om drömmar” från 1500-talet; dess magi tar sig tydligen upp i hans näsborre (?) och gör så att han kan drömma vad han vill. Höjden av lycka visar sig vara att bjuda in sitt ex (Vanna Rosenberg) till ”drömmens värld” så att de kan äta god mat på restaurang. Under tiden ska deras respektive gå runt och oroa sig på diverse forcerade och fantasilösa sätt. Överhuvudtaget är den här friskt vågade fantasymelodramen en minst sagt skavande uppvisning i ogenomtänkta idéer, karaktärer utan personlighet eller motivation, ohederliga klyschor som osar publikförakt, lat regi och en hel del ofrivilligt komiska stunder då tonen landar helt åt helskotta fel. En alternativ titel hade kunnat vara ”Cringception”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *