Sucker Punch (2011)


Ett grandiost misslyckande som i princip bara består av ett enda långt, överstiliserat montage där sexuellt utnyttjad tonårstjej hamnar på mentalinstitution där hon inför en lobotomi drömmer sig bort till fantasivärldar där hon är bordellstrippa och flyr från fängelset tillsammans med andra fångar/hjältinnor genom att, i ytterligare fantasiscenarion, slåss mot drakar, kriga i Vietnam, fäktas mot samurajmonster etc (trots att filmen ska bestå av olika lager av verkligheter ser allting precis lika overkligt ut). Zack Snyder påstod (efteråt, såklart) att han ville kritisera pojkrumsnördig TV-spelskultur med den här pojkrumsnördiga TV-spelsfilmen. Han hade kunnat tänka några steg till, eftersom filmen högst naturligt blev en monsterflopp. Problemet med filmen är inte bara att den antydda tematiken i praktiken inte existerar (det bästa man kan säga om den är att den på sin höjd är oerhört förvirrad) utan att den är monoton och långtråkig; de pinsamma dialogerna är roligare än de helt meningslösa actionscenerna, dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *