Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Hot Dog (2002)


Johanna Sällström (svenskt skådespeleris skyddshelgon) spelar strulig konstnärstjej som flyttar till Malmö för att bo hos sin gudmor (Marika Lagercrantz) efter ett misslyckat självmordsfösök. Intrigen är tradig – ska hon få ihop det med franskfödd krokimodell eller ska hon falla för det destruktiva exet igen? – men å andra sidan lika tunn som i de flesta svenska melodramer. Trots det, och ett par iögonfallande pretentiösa ögonblick, är detta på det stora hela en ovanligt avslappnad och flytande svensk film, där DV-fotot gör de fina skådespelarna extra övertygande. Liksom exempelvis Scarlet Diva är det här en film från den tiden då DV var punkigt; Hot Dog är inte lika bra som ”Spung”-serien (ingen film som heter Hot Dog kan väl vara hur bra som helst, förresten?) men en som ger ett litet hopp om att det går att göra någon sorts levande film också i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *