Får jag presentera: Min mamma, herr Albin (La Cage aux Folles, 1978)


Av någon anledning blev den här farsen en stor succé världen över (särskilt i USA, otroligt nog); handlar om ett bögpar som äger en burlesk nattklubb. De måste låtsas vara hetero och högadel när den enes son ska gifta sig med dottern till en högborgerlig företrädare för ”moralisk ordning”. Det hela var ursprungligen en fars, och en högst medelmåttig sådan av allt att döma. Filmen är välspelad och inte direkt dålig, men väldigt utdragen och allt som är intressant med berättelsen verkar den undvika med flit. Är det en trevlig bagatell? OK. Men knappast uppseendeväckande. Ugo Togonazzi (huvudrollen) är dubbad. Robin Williams och Nathan Lane gjorde rollerna i den amerikanska nyinspelningen The Birdcage år 1996.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *