Svarta örnen (The Eagle, 1925)


Rudolph Valentinos comeback efter ett par floppar. Han spelar rysk löjtnant som blir laglös efter att han flytt armarna av en brunstig tsarinna – sedan blir han maskerad vigilant i kampen mot ond adelsman som ruinerat hans far.

Filmen har uppenbarligen en helt ologisk story, byggd på en bok men skamlöst omgjord till rysk Robin Hood; det hela är som en mer påkostad och pretentiös verison av Douglas Fairbanks Zorros märke, (en film jag älskar). Det ska sägas att filmen är fartfylld och fotot ofta medryckande (särskilt den berömda tagningen över långbordet) men Rudy saknar helt Douglas spontanitet, fysikalitet och pilska glädje. Som vanligt ser det snarare ut som att han är gjord av vax och bara kan användas en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *