Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

1974: La posesión de Altair


Denna mexikanska found footage-rysare utspelar sig 1974 och handlar om ett par som går igenom de flesta av de olyckliga saker som drabbade paret i Paranormal Activity och hundra andra filmer i samma stuk.

Men det går såklart att förlåta. Found footage handlar till 95% om att det vi ser är trovärdigt. Allt annat kan vara vad det är. Och 1974 är inspelad på en Super-8-kamera från 70-talet (Beaulieu 4008 ZM4, mer specifikt) vilket gör den till en oändligt mycket mer autentisk upplevelse än tusen andra filmer av samma slag.

Åtminstone medan den pågår.

Tyvärr har den inte mycket mer att komma med än sin korrekta bildkvalitet; skådespeleriet är inte speciellt övertygande och jag är inte säker på att någonting egentligen händer i filmen förrän i slutet… och, om de nu vill vara så petnoga, var kommer ljudinspelningen från?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *