Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Leaving D.C. (2012)


Ovanligt effektiv found footage-rysare, gjord på ingen budget alls, om en man som köper ett hus ute i ingenstans för att få komma bort från storstaden. Han kommunicerar med väldigt frånvarande ”vänner” som han lärt känna på sina OCD-möten och/men börjar snart bli rättmätigt distraherad av de läskiga ljud han hör om nätterna. Regissören Josh Criss (som spelar huvudrollen) lämnar oss hängande i slutet, vilket är synd eftersom filmen (till skillnad från de flesta andra i subgenren) är fullständigt trovärdig och han själv fenomenal i huvudrollen. Hade alla found footage-filmer varit lika övertygande som denna så hade det kanske spelat mindre roll; found footage ska trots allt vara restmaterial, ingenting som behöver tillfredsställa ens behov för en narrativ helhet (snarare tvärtom) – subgenren handlar, i bästa fall, om hur lite vi verkligen kan få ut av en inspelad vittnesbörd. 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *