Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Jurassic World: Dominion (2022)


Produktionsbolagen har räknat sina insatser i denna extremt syntetiska och oerhört tråkiga film. Filmen introducerar oss för ett scenario där dinosaurier lever tillsammans med människor bara för att pressa in ett dussin hjältar (inklusive hjältarna från första Jurassic Park) i en till livlös kamp mot ett till ondskefullt företag, lett av en surrealistiskt blasé Dougray Scott. Liksom många storfilmer anno 2022 så känns det som att en dator kalkylerat fram den könlösa och forcerade intrigen, som inte kretsar runt en berättelse överhuvudtaget; det händer nästan aldrig något som känns vare sig farligt, överraskande eller utmanande. Mycket dinosaurier får man för pengarna men de går inte att skilja från varandra och är lika harmlösa som tragiskt meningslösa. Jag kan inte komma på någon tid som känt mer dystopisk för moderna storfilmer. Nu har vi nått slutdestinationen där det som bara för tio år sedan var livlösa intrigrutiner från bolag som The Asylum är vad som krängs som den dyraste blockbusterunderhållningen. Inte OK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *