Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Music of the Heart (1999)


Meryl Streep spelar fiollärare som börjar jobba på skola i Harlem – mot alla odds sprider hon hopp i tillvaron för ungarna, medan hon bevisar att vem som helst kan lära sig spela fiol! Tja… sämre budskap har man väl sett i sina dagar. Denna film är visserligen i såsigaste laget, men den är samtidigt genuin och intelligent; den börjar som en förutsägbar modern melodram men utvecklas till en film om kulturens värde för samhället. Wes Craven (mest känd för skräckfilmer) var själv ursprungligen lärare och det finns helt klart en gammal hederlig folkbildningsfeeling över alltihop. Baserad på verkliga förlagor också, vilket kanske hjälper förklara alla verkliga fiolkändisar i rollistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *