Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Revolt i Costa Rica (Torrid Zone, 1940)


Festlig och väldigt underhållande gammal Warner Bros-stänkare som utspelar sig kring en bananplantage i Honduras – en skitstövel till förman (Pat O’Brien) blir bara surare när kvinnotjusaren James Cagney glider in och charmar kyligt heta kortfuskerskan Ann Sheridan. Triangeldramat är nog så laddat men för att runda av det hela blir det revolt i tredje akten med bra skurkar och många roliga scenarion. Lite väl lös och ledig i storyn, det ska medges, men detta är svårt att ogilla; snajdigt manus, rappt tempo, spännande miljöer – det är den typ av väldigt lättsedda gamla pärla som är inspirerad av Endast änglar ha vingar medan den föregår Casablanca. Tråkigare kan man ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *